Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wanneer heb jij voor het laatste gemenstrueerd en wanneer heb jij je voor het laatst echt energiek en happy gevoeld? We weten allemaal dat er een soort taboe hangt rondom de vrouwelijke cyclus. Het is prima dat het er is, maar praat er maar niet te veel over. Laten wij ervoor zorgen dat dit taboe zo snel mogelijk verdwijnt. Er zijn namelijk te veel vrouwen over de hele wereld die klachten ervaren met betrekking tot hun maandelijkse cyclus (PMS). Het gaat om, soms vage, klachten die bijna structureel aanwezig zijn. Je kunt denken aan onder andere vermoeidheid, hevige buikpijnen of een onrustige huid. Dit is nog maar een greep uit alle klachten die een hormonale disbalans kan veroorzaken. Hoe ontstaat een hormonale disbalans eigenlijk? Goede vraag! Het kan komen door een langdurig hoge inname van toegevoegde suikers.


Draai jij je hoofd niet weg voor een stukje chocolade of een zak Dorito’s? Je hebt helemaal gelijk. Daar is het veel te lekker voor! Het hoort gewoon bij het leven. Eten staat zo ongeveer in het middelpunt van sociale gelegenheden. Maar let op: overdrijf niet.

Je hormoonhuishouding raakt uit balans als jij iedere dag geraffineerde koolhydraten eet en producten die veel toegevoegde suikers bevatten.

Suiker veroorzaakt schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Toegevoegde suikers doen je bloedsuiker als een razende Roeland stijgen.


Phoe, hormonen hebben dus echt veel invloed op hoe wij ons kunnen voelen hè? Yes girl, that’s totally right!

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat lichamelijke en mentale klachten nooit zomaar ontstaan. Er is altijd een oorzaak. Heb jij vaak last van een onrustige huid, vermoeidheid, koude handen of voeten, sombere gevoelens of hevige menstruatiekrampen? Dat is niet normaal. Je hoeft deze klachten dus ook echt niet voor lief te nemen. Het enige wat je wel kunt doen, is je voedingspatroon eens even flink onder de loep nemen.


We hebben allemaal weleens van het woord hormonen gehoord. Je zult misschien ongeveer weten wat ze in je lichaam doen, maar niet exact. En dat hoeft ook niet. Wat je wel moet weten, is dat ieder lichaam draait op hormonen. De reden dat jij je vandaag voelt zoals je je voelt? Hormonen! De reden dat jouw buik vandaag opgeblazen is? Hormonen! De reden dat je vandaag wat meer trekt heb in zoetigheid? Hormonen!


Wat gaat de maand toch snel voorbij, hè? Voordat je het weet, zit je alweer aan het einde van je cyclus. Je merkt dat je een beetje knorrig wordt naar de mensen om je heen en dat je cravings krijgt. Als het aan jou ligt, kruip je het liefst in het hoekje van de bank en met een overload aan chocola en Ben & Jerry’s en zien we je de hele avond niet meer. Hongerig begin je het ijs naar binnen te werken. Je hebt jezelf voorgenomen om niet alles op te eten, maar voor je het weet lepel je tegen de onderkant van de pot Ben & Jerry’s aan. Sjonge jonge, waarom gaat die pot toch altijd zo snel leeg? Je baalt natuurlijk dat die leeg is, maar tegelijkertijd ook omdat je ALWEER een pot aan ellendige voedingsstoffen naar binnen hebt gewerkt. Om jou te helpen bij het maken van gezonde voedingskeuzes gingen wij op onderzoek uit. Dit keer in de race: Ben & Jerry’s VS Halo Top.

Waar kunnen wij mee helpen?

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

klanten beoordelen ons met een

20 klanten beoordelen ons met een 10.0

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Wij komen graag met je in contact. Heb je een vraag of ben je benieuwd hoe een online advertentiecampagne er voor jouw bedrijf uit kan komen te zien? Stuur ons een bericht of neem contact op via het onderstaande telefoonnummer.

Onze diensten

Bij Leads Op Maat werken wij aan direct én meetbaar resultaat. Dit zijn de diensten waar wij écht goed in zijn.

Wij mogen werken voor geweldige klanten

Logo Syndicaet

Over ons

Laura Kortekaas
"Samen met een team van gedreven en gespecialiseerde ZZP’ers zetten wij bij Leads Op Maat geweldige en winstgevende campagnes op voor onze klanten."

Laura Kortekaas
Mede-eigenaar Leads Op Maat

Wij zijn een jong en ambitieus online marketingbureau dat gespecialiseerd is in het opzetten en het winstgevend maken van online advertentiecampagnes.

Ondanks dat wij een klein bureau zijn, leveren we enorme resultaten. Deze resultaten kunnen we leveren door de oprechte interesse die wij als team delen in het laten groeien van bedrijven.

Via het formulier kan je gemakkelijk contact met ons opnemen. Wij reageren vaak dezelfde dag nog en altijd binnen 24 uur.


Lees meer over ons

Contact opnemen

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Wat klanten van ons vinden

10.0
20 beoordelingen

Sascha de Vreeze

Uitgever Learning Solutions | Noordhoff Uitgevers
"Laura schrijft voor Noordhoff blogs over het verpleegkundig vak. Ze is professioneel, punctueel, pro-actief en creatief in haar werkzaamheden. Daarnaa"
Lees meer

Arif Ural

Eigenaar | Sedumdak-online.nl
"In de snelle wereld van de marketing waren wij met ons bedrijf binnen de duurzaamheid op zoek naar een professionele en meedenkende partner. Leads op "
Lees meer
Open WhatsApp
1
Heb je een vraag?
Stel je liever een vraag via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen!