Deze bezoekers zijn op jouw website geweest en lijken geïnteresseerd te zijn in de producten of diensten die je aanbiedt. Misschien hebben ze nog een klein zetje in de goede richting nodig om toch tot een aankoop over te gaan. Door het toepassen van remarketing, geef je net dat zetje in de goede richting. Hier lees je wat remarketing precies is en hoe het werkt.

Wat is remarketing?

Misschien herken je het wel. Je bent een tijdje aan het scrollen op je telefoon en een product krijgt je aandacht. Na even op de site te hebben rondgekeken, bedenk je je dat je die nieuwe sportschoenen of die opvouwbare waterfles (ja, die bestaat echt) toch eigenlijk niet echt nodig hebt. Je sluit de website af en gaat verder met je dagelijkse bezigheden. Twee weken later betrap je jezelf erop dat je toch op die nieuwe sportschoenen, met de opvouwbare waterfles in je handen, door de sportschool loopt. Hoe kan dit toch? Dit is hoogstwaarschijnlijk het resultaat van remarketing. Maar wat is remarketing dan precies?

Remarketing is een online methode binnen de marketingwereld om jouw product of dienst opnieuw onder de aandacht te brengen bij gebruikers die jouw website al eens eerder hebben bezocht. Zo kan je deze methode bijvoorbeeld toepassen via Google Ads. Ook op social media kanalen, zoals Facebook en LinkedIn, is het inzetten van remarketing mogelijk. Wanneer gebruikers jouw website hebben bezocht, komt jouw advertentie opnieuw in beeld wanneer zij door hun tijdlijn scrollen, andere websites bezoeken of apps gebruiken.

Hoe werkt remarketing

Je weet nu wat remarketing is en dat het op de grote kanalen kan worden ingezet (denk aan Google Ads, LinkedIn, Facebook en Instagram). Het is belangrijk om te begrijpen hoe remarketing werkt omdat je deze methode dan succesvoller kan inzetten. Bij remarketing werkt het zo dat een websitebezoeker na het accepteren van de cookies, een bepaalde periode (online) gevolgd kan worden. Jouw advertentie zal vervolgens gedurende die periode op andere websites of op de tijdlijn van deze bezoeker in beeld komen.

Bij het inzetten van remarketing via Google Ads, zal de advertentie worden getoond wanneer de eerdere bezoeker gebruik maakt van de zoekfunctie van Google of op partner sites van Google. Naast de periode dat je de remarketing campagne wilt laten lopen, kan je ook instellen hoe vaak je wilt dat de advertentie aan gebruikers wordt getoond. Tot slot zou je kunnen selecteren bij wat voor soort websites je wilt dat de advertentie in beeld komt. Het is natuurlijk effectiever om je remarketing campagne voor sportschoenen in beeld te laten komen op een website die zich richt op een gezonde levensstijl dan op een website over hypotheken.

Bij Facebook remarketing werkt het zo dat je jouw campagne op een specifieke doelgroep kan richten. Je richt je dan naast het eerdere bezoek ook nog specifieker op bijvoorbeeld een bepaalde leeftijdsgroep, geslacht of interessegroep. Wanneer een bezoeker van jouw website tot jouw geselecteerde doelgroep behoort, zal jouw advertentie in beeld komen bij het gebruik van Facebook. In de wetenschap dat bijna driekwart van de Facebook-gebruikers dagelijks op Facebook inlogt, zal jouw advertentie dus vaak genoeg in beeld komen.

Remarketing uitbesteden

Heb je hulp nodig bij het opzetten of beheren van jouw Facebook of Google Ads Remarketing advertentiecampagne? Wij komen graag met je in contact om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Stuur ons een berichtje of bel 023 – 207 22 15.

Waar kunnen wij mee helpen?

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.
klanten beoordelen ons met een

20 klanten beoordelen ons met een 10.0

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Wij komen graag met je in contact. Heb je een vraag of ben je benieuwd hoe een online advertentiecampagne er voor jouw bedrijf uit kan komen te zien? Stuur ons een bericht of neem contact op via het onderstaande telefoonnummer.

Onze diensten

Bij Leads Op Maat werken wij aan direct én meetbaar resultaat. Dit zijn de diensten waar wij écht goed in zijn.

Wij mogen werken voor geweldige klanten

Logo Syndicaet

Over ons

Lotte Scheele
"Samen met een team van gedreven en gespecialiseerde marketeers zetten wij bij Leads Op Maat geweldige en winstgevende campagnes op voor onze klanten."

Lotte Scheele
Advertentie Specialist

Wij zijn een jong en ambitieus online marketingbureau dat gespecialiseerd is in het opzetten en het winstgevend maken van online advertentiecampagnes.

Ondanks dat wij een klein bureau zijn, leveren we enorme resultaten. Deze resultaten kunnen we leveren door de oprechte interesse die wij als team delen in het laten groeien van bedrijven.

Via het formulier kan je gemakkelijk contact met ons opnemen. Wij reageren vaak dezelfde dag nog en altijd binnen 24 uur.


Lees meer over ons

Contact opnemen

Contactformulier

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Wat klanten van ons vinden

10.0
20 beoordelingen

Arif Ural

Eigenaar | Sedumdak-online.nl
"In de snelle wereld van de marketing waren wij met ons bedrijf binnen de duurzaamheid op zoek naar een professionele en meedenkende partner. Leads op "
Lees meer

Ger de Vries

A. de Vries en Zonen | Vloerenspecialist
"We hebben eindelijk iemand gevonden die zich aan zijn afspraken houdt, daar zijn we erg blij mee. In de wereld van online advertising komt dit niet va"
Lees meer
Open WhatsApp
1
Heb je een vraag?
Stel je liever een vraag via WhatsApp? Voel je vrij dat hier te doen!